Inspiratie geboortekaartjes

Jullie kleintje is op komst, dus je mag gaan nadenken over het perfecte geboortekaartje. Er is zó veel te vinden. Je pint je suf en je loopt over van ideëen. Dat had ik nou ook tijdens mijn eigen zoektocht. Met als gevolg dat ik er stress van kreeg. En dat, lieve mama’s en papa’s, is niet goed voor jullie!

Ik hoop je daarom iets meer rust te kunnen geven met behulp van deze inspiratie-pagina. Je vindt hier de praktische info wat er niet mag missen op je kaartje en wat leuke aanvullingen zijn.


Tekst op je kaartje

Het is natuurlijk helemaal aan jullie om te bepalen wat er wel en niet op jullie kaartje komt. Maar als je het aan mij vraagt kan het volgende niet ontbreken:

De naam/ namen van je kleintje
De geboortedatum
Jullie naam + namen van broertjes en zusjes
Adresgegevens
Telefoonnummer(s)

Voor die laatste een tip: wanneer je als mama jezelf wil beschermen tegen alle (heel lief bedoelde maar soms iets wat vermoeiende) berichtjes van buiten de bubbel, zou je maar 1 telefoonnummer kunnen vermelden.

Wat wil je nog meer laten weten aan de wereld? Je kunt helemaal losgaan met prachtige tekstjes en informatie. Je bent zo trots dat je zus peettante wil zijn, je hebt een speciaal liedje met een bijzondere herinnering of misschien wil je wat vertellen over het kraamfeest wat er aan komt. Er is altijd een plekje te vinden voor tekst die voor jullie belangrijk is. Denk eens aan het volgende:

Lengte, gewicht, tijdstip van geboorte
Peettante en -oom
Liedje, tekstje of gedichtje
Info over het kraamfeest
Bezoekwensen
Cadeautips


Gedichtjes en songs

Ik ben nogal een groot muziekliefhebber, dus mijn beide kleintjes hebben songteksten op hun kaartje staan. Geldt dat voor jou ook? Het mag natuurlijk ook een mooie quote zijn of een lief gedichtje. Hieronder mijn lievelings.


Zullen we samen aan de slag gaan? Benieuwd wat jullie favoriet wordt.


Volg Ontwerp door Lindy op Instagram: @ontwerp_door_lindy