Veelgestelde vragen

Er komt zoveel op je af als je kleintje er aan komt. Laat me je helpen om alle info op een rijtje te zetten rondom geboortekaartjes met deze veelgestelde vragen.

WERKWIJZE & PLANNING

Wat is je werkwijze en welke planning houd je hierbij aan?

Iedere samenwerking is anders. Daarom geen standaard werkwijze of planning. Ga er maar vanuit dat we samen ongeveer 3 weken aan de slag zijn als je goed weet wat je wilt en iets langer als je nog twijfelt. Bij een geboortekaartje geheel op maat mag je een doorlooptijd van 5 weken aanhouden, omdat de ontwerpronde wat langer duurt.

Dus geen strenge planning, maar een stappenplan, uitgesplitst in een overzicht voor een geboortekaartje uit de collectie en een geboortekaartje op maat.

Het stappenplan voor een geboortekaartje uit de collectie:
• Bestelling proefdrukje van jullie favoriete geboortekaartje(s) > You
• Proefdrukje komt naar jullie toe (digitaal). > Me
• Bij blijdschap: bestelling papieren proefdrukje in de shop; Bij bijna-blijdschap: terugkoppeling en aanpassingen. > You
• Indien akkoord gaat het kaartje naar de drukker die eerst naar mij gaat voor een check en daarna door naar jullie per post. > Me
• Hoor graag wat jullie van het papieren proefdrukje vinden en we kunnen de puntjes op de i zetten voor het ‘tijdelijk definitieve’ kaartje. > We
• Als jullie definitief voor het kaartje willen gaan, mag je de bestelling in de webshop plaatsen en krijgen jullie de kosten van het papieren proefdrukje terug. > You
• Naar wens: enveloppen + sluitstickers bestellen in de shop en naar jullie toe laten sturen. > We
• Wachten op de grote dag ♥ > You
• Doorgeven gegevens voor op het kaartje. > You
• Het echte kaartje komt nog één keer voor controle digitaal naar jullie toe > Me
• Final check op allerlaatste digitale versie van het kaartje.> You
• Ready! Ik stuur het kaartje naar de drukker toe en binnen 3 werkdagen ontvang je de kaartjes bij je thuis. > Me

Het stappenplan voor een geboortekaartje op maat:
• Wensen doorgeven & vragenlijstje zo ver mogelijk beantwoorden.> You
• Offerte met geschatte kosten komt per mail naar jullie toe. > Me
• Terugkoppeling/Akkoord op offerte. > You
• Ontwerpronde: minimaal 2 uitgewerkte voorstellen op de mail. > Me
• Terugkoppeling op de voorstellen en keuze voor 1 voorstel. > You
• Correctieronde: verdere uitwerking gekozen voorstel komt per mail naar jullie toe. Een stapje dichterbij hèt kaartje! > Me
• Terugkoppeling op de nieuwe voorstellen met de puntjes op de i. > You
• Factuur met uiteindelijke kosten komt naar jullie toe. > Me
• Proefdrukje komt naar jullie toe (digitaal) ter akkoord. > Me
• Indien akkoord gaat het kaartje naar de drukker voor een fysieke proefdruk die eerst naar mij gaat voor een check en daarna door naar jullie per post. > We
• Hoor graag wat jullie van het papieren proefdrukje vinden en we kunnen de puntjes op de i zetten samen voor het ‘tijdelijk definitieve’ kaartje. > We
• Naar wens: enveloppen + sluitstickers bestellen in de shop en naar jullie toe laten sturen. > We
• Wachten op de grote dag ♥ > You
• Doorgeven gegevens voor op het kaartje. > You
• Het echte kaartje komt nog één keer voor controle digitaal naar jullie toe > Me
• Final check op allerlaatste digitale versie van het kaartje.> You
• Ready! Ik stuur het kaartje naar de drukker toe en binnen 3 werkdagen ontvang je de kaartjes bij je thuis. > Me


Wanneer geboortekaartjes maken en klaar hebben?

Iedere samenwerking is anders. Om een richtlijn te hebben, mag je er vanuit gaan dat we samen ongeveer 3 weken aan de slag zijn als je goed weet wat je wilt en iets langer als je nog twijfelt. Bij een geboortekaartje geheel op maat mag je een doorlooptijd van 5 weken aanhouden, omdat de ontwerpronde wat langer duurt.


Wat is de levertijd van de geboortekaartjes?

Zodra je je kleintje hebt mogen verwelkomen en je een gaatje in je drukke kraamrooster ziet, geef je mij een seintje en de gegevens door die op het kaartje mogen. Ik stuur je de allerlaatste versie per mail toe voor een final check. Doe je dit voor 12.00u, dan gaat me dit op die dag zelf nog lukken; beloofd. Na 12.00u streef ik hier ook naar, maar houd ik een slag om de arm. Na jullie akkoord ga ik het kaartje naar de drukker sturen. Die levert de kaartjes binnen 2 werkdagen bij jullie thuis.

PS, je mag me altijd in de avond of het weekend mailen met jullie prachtige nieuws. Ook dan geldt de 12.00u regel en ga ik jullie kaartje drukklaar maken. Echter, de drukker waar ik graag mee samen werk, zet de persen maandagochtend pas weer aan. Zo flauw!


PROEFDRUKJE GEBOORTEKAARTJE

Kunnen we een proefdrukje van een geboortekaartje ontvangen?

Ja natuurlijk kan dat. Van ieder kaartje uit de collectie kun je naar hartenlust een proefdrukje bestellen om te zien hoe het kaartje er voor jullie kleintje uit komt te zien. Je hebt daarbij 2 keuzes: digitaal en papier. Ik maak eerst een digitale proefdruk die ik naar je toe mail. Deze is altijd gratis en vrijblijvend. Als je die helemaal leuk vindt, mag je een bestelling plaatsen voor een papieren proefdruk of gaan we nog een keer het kaartje aanpassen. Met een fysiek proefdrukje komt het steeds dichterbij! Een gedrukt proefdrukje kost €4,95, die je terugkrijgt als je de totale bestelling van je geboortekaartjes plaatst.


Wat is een digitale proefdruk?

Een digitale proefdruk is een Pdf’je van jullie geboortekaartje. Ik pas het ontwerp van jullie keuze aan met de gegevens van jullie kleintje, en maak hier een PDF van, die ik jullie toestuur per mail. Voor jullie is dat een versie van het kaartje, zonder allerlei technische details die de drukker nodig heeft.


Kan ik een papieren proefdrukje ontvangen van een geboortekaartje?

Uiteraard, dat zou ik je ook willen adviseren als je voor een kaartje bent gevallen. Dan kun je pas ècht verliefd worden op het kaartje. Je kunt het papier voelen, de kleuren in je opnemen.

Ik maak eerst een digitale proefdruk die ik naar je toe mail. Deze is altijd gratis en vrijblijvend. Als je die helemaal leuk vindt, mag je een bestelling plaatsen voor een papieren proefdruk of gaan we nog een keer het kaartje aanpassen. Met een fysiek proefdrukje komt het steeds dichterbij! Een gedrukt proefdrukje kost €4,95, die je terugkrijgt als je de totale bestelling van je geboortekaartjes plaatst.


LOOKS VAN HET GEBOORTEKAARTJE

Ik vind je stijl mooi, maar zie hèt kaartje voor ons er niet tussen staan. Wat nu?

Dan is wellicht een geboortekaartje op maat iets voor jullie. Ik denk graag -vrijblijvend- met je mee. Je kunt een mailtje met je gedachten en wensen sturen naar: info@ontwerpdoorlindy.nl


Ik zou graag twee kaartjes willen combineren, kan dat?

Natuurlijk! Ben benieuwd! Just let me know: info@ontwerpdoorlindy.nl


Mogen we aanpassingen doen op de kaartjes uit je collectie?

Uiteraard. Iedereen is uniek, dus jullie kaartje ook.


Het is en blijft een verrassing op je een jongen of een meisje krijgen. Kan ik twee ontwerpen ontvangen?

Jaaaaa! Natuurlijk! Just ask me: info@ontwerpdoorlindy.nl, of ‘bestel’ 2 gratis digitale proefdrukjes in de webshop. Ik wist zelf bij zowel Jop als Guusje het geslacht niet en het was zo bijzonder! Hèt bewijs dat je liefde direct, vanaf de allereerste seconde onvoorwaardelijk is.


Welk formaat geboortekaartje?

Het formaat geboortekaartje is afhankelijk van het ontwerp. Per kaartje zijn er daarom in de shop een aantal opties. Formaten waar ik graag mee werk zijn: 10x15cm en 10x21cm; enkel en dubbele kaartjes.


Ik zie een leuk kaartje op de website, maar in een ander formaat. Kan dat?

Natuurlijk. Ik hoor graag wat je in gedachten hebt.


Kun je van een enkel kaartje, een dubbele kaart maken of andersom?

Uiteraard! Het moet jullie perfecte kaartje worden.


Hoeveel wijzingen zijn er mogelijk aan het geboortekaartje?

Ik werk niet met een standaard aantal ‘correctierondes’. Snijd ik mezelf daarmee wel eens in de vingers? Yep! Maar ik ben ervan overtuigd dat we allebei gelukkiger worden als we streven naar het perfecte kaartje voor jullie.


Welk lettertype voor jullie geboortekaartje?

Zoals je vast in de collecties hebt gezien, heb ik mijn favoriete lettertypes, waarvan ik denk dat ze het beste bij de ontwerpen passen. Maar ben je nieuwsgierig hoe je kaartje eruit zou zien bij een iets strakker, of juist sierlijker lettertype, dan laat ik je graag zien hoe dat er uit zou zien.


Welke papiersoort voor jullie geboortekaartje?

Als je de keuze aan mij overlaat, wordt jullie kaartje gedrukt op het prachtige, matte Old Mill papier. Dit papier heeft een klein subtiel textuurtje, waardoor het een klassieke uitstraling heeft. Ik heb ervaren dat op dit papier mijn ontwerpen het mooiste tot hun recht komen en de kleuren zijn zoals ik ze wil. Maar hey, wat jullie vinden is veel belangrijker! Dus houd je van glad papier dat glanst of juist een papier met linnen-lijntjes? Vertel het me, want dat kan natuurlijk ook.

Een uitzondering op de ‘Old Mill-regel’, zijn de geboortekaartjes uit de goudfolie collectie. Deze worden namelijk gedrukt op tweezijdig sulfaatkarton. Het papier geeft het meest optimale resultaat voor het aanbrengen van de folie. Omdat Old Mill een structuurtje in het papier heeft, zal je bij foliedruk een iets minder strak resultaat krijgen.


Kleuren geboortekaartje

Je ziet in mijn collecties veel lichtblauw, mintgroen, lichtroze en okergeel. Maar ik ben ook gek op klassiek donkergroen en donkerblauw. Het zijn ook tijdloze kleuren, die de ontwerpen aanvullen en ondersteunen. Een favoriete kleur die je er niet tussen ziet staan? Vraag ernaar, dan kijken we samen of het een mooie match is mijn ontwerpen.


Kleuren geboortekaartje wijken af van beeldscherm

De kleuren van je gedrukte geboortekaartjes kunnen afwijken van de kleuren die je op je beeldscherm ziet. Irritant? Yes. Gek? No. Het heeft te maken met een aantal dingen.

Een belangrijke oorzaak is het papier waarop het kaartje gedrukt wordt. Papier ‘zuigt’ kleur op; de ene soort meer dan de andere. Glad en structuur papier maakt een hoop verschil en de afwerking van bijvoorbeeld een lak nog meer.

Een andere reden is het soort beeldscherm waarop je het kaartje bekijkt en het gebruik van zogenoemde kleurprofielen in het ontwerp, Wil je hier meer over weten? Google dan ‘verschil CYMK en RGB’, en je zult gevoed worden met de technische kant van mijn vak.

De ultieme tip zodat je zeker gaat weten hoe het kaartje er uit gaat zien: een proefdrukje bestellen. En dan de papieren versie uiteraard.


Geboortekaartje met of zonder logo?

Jullie zijn vrij om te kiezen of mijn logo op de achterkant mag. Ik zou het heel leuk vinden, maar begrijp het ook volledig als jullie het niet willen.


Kan ik een bijpassend klein kaartje of papiertje bestellen?

Leuk idee! Mail me op info@ontwerpdoorlindy.nl en we gaan het samen maken.


Kunnen wij een eigen ontwerp en onze eigen afbeeldingen, tekeningen of foto´s aanleveren?

Nee helaas.


KOSTEN

Wat kost een proefdrukje?

Van ieder kaartje uit de collectie kun je naar hartenlust een proefdrukje bestellen om te zien hoe het kaartje er voor jullie kleintje uit komt te zien. Je hebt daarbij 2 keuzes: digitaal en papier. Ik maak eerst een digitale proefdruk die ik naar je toe mail. Deze is altijd gratis en vrijblijvend. Als je die helemaal leuk vindt, mag je een bestelling plaatsen voor een papieren proefdruk of gaan we nog een keer het kaartje aanpassen. Met een fysiek proefdrukje komt het steeds dichterbij! Een gedrukt proefdrukje kost €4,95, die je terugkrijgt als je de totale bestelling van je geboortekaartjes plaatst.


Hoeveel kost mijn geboortekaartje?

Mijn streven is om ieder kaartje uniek te maken. De uiteindelijke prijs voor jullie kaartje is afhankelijk van jullie wensen, het aantal kaartjes en het formaat. De papiersoorten waar ik mee werk, hebben allen dezelfde prijs. De prijs wordt direct voor je berekent als je bij je favoriete kaartje aangeeft hoeveel kaartjes je nodig hebt.
De prijzen zijn inclusief BTW, ontwerpkosten, verzending en materiaalkosten. De prijzen zijn exclusief enveloppen, sluitstickers en postzegels.


Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten voor het versturen van de doos vol geboortekaartjes wanneer jullie kleintje er is, bedragen €7.25.

Meer informatie over het versturen van geboortekaartjes naar jullie adressenlijst toe, vind je verderop in deze vragenlijst.


Zijn er extra, verborgen kosten?

Nee, ik probeer altijd transparant te zijn over mijn prijzen. De prijzen op de website zijn altijd inclusief BTW, ontwerpkosten en materiaalkosten. De prijzen zijn exclusief verzendkosten, enveloppen, sluitstickers en postzegels. Heb je een vraag over de prijzen, stel ze me gerust via info@ontwerpdoorlindy.nl


BESTELLEN EN BETALEN GEBOORTEKAARTJES

Hoe bestel ik een proefdrukje van een geboortekaartje?

Bij elk geboortekaartje op de site, vind je de mogelijkheid om een digitaal of papieren proefdrukje te bestellen. Ga naar de productpagina van het kaartje waar je op gevallen bent, kies bij Aantal voor digitaal of papier en vul je gegevens in.

Zitten we samen in een ‘geboortekaartje op maat’ traject, dan is het proefdrukje inbegrepen in de prijs en krijg je die van mij cadeau.


Hoe bestel ik geboortekaartjes?

Ik zou je willen adviseren eerst samen het ‘proefdruk-traject’ in te gaan, zodat je zeker weet hoe je papieren geboortekaartje er uit ziet als je kleintje er is. Uit persoonlijke ervaring kan ik je vertellen dat elke onverwachte verrassing er in de kraamtijd 1 teveel is.

Ben je zeker van je zaak en heb je jullie perfecte kaartje gevonden, dan mag je je geboortekaartjes in de shop bestellen.
Een bestelling mag ook op factuur als je dat prettig vindt. Die kun je vragen per mail op info@ontwerpdoorlindy.nl


Ons kleintje is er! Hoe komen de uiteindelijke geboortekaartjes naar ons toe?

Zodra je je kleintje hebt mogen verwelkomen en je een gaatje in je drukke kraamrooster ziet, geef je mij een seintje en de gegevens door die op het kaartje mogen. Ik stuur je de allerlaatste versie per mail toe voor een final check. Doe je dit voor 12.00u, dan gaat me dit op die dag zelf nog lukken; beloofd. Na 12.00u streef ik hier ook naar, maar houd ik een slag om de arm. Na jullie akkoord ga ik het kaartje naar de drukker sturen.

Dus: binnen maximaal 3, maar vaak 2 werkdagen heb je de kaartjes in huis.

PS, je mag me altijd in de avond of het weekend mailen met jullie prachtige nieuws. Ook dan geldt de 12.00u regel en ga ik jullie kaartje drukklaar maken. Echter, de drukker waar ik graag mee samen werk, zet de persen maandagochtend pas weer aan. Zo flauw!


Kan ik een bestelling geboortekaartjes annuleren?

Het kan altijd zo zijn dat je je bestelling wilt annuleren. Stuur me een berichtje op info@ontwerpdoorlindy.nl en we komen er samen uit.


Hoe kan ik betalen?

Je kunt een bestelling van een proefdrukje of jullie geboortekaartjes betalen met iDeal in de shop of per factuur. Bij de laatste optie, mail me op info@ontwerpdoorlindy.nl.


Kan ik ook achteraf betalen?

Nee helaas. Ik begrijp de wens, maar om jullie het beste en snelste met jullie geboortekaartjes te kunnen helpen, moet de bestelling bij de drukker al plaatsen voordat jullie kleintje er is. Dat gebeurt na goedkeuring van het proefdrukje, zodat jullie weten waar je “ja’ tegen zegt. Je mag de totale bestelling van de geboortekaartjes plaatsen en afrekenen, of ik stuur je een factuur toe, die je binnen 14 dagen mag betalen. Pas als ik het bedrag binnen heb, kan ik de bestelling bij de drukker plaatsen en zijn we wat geboortekaartjes betreft klaar voor de komst van je kleintje.


Stel dat er iets misgaat tijdens de zwangerschap, krijg ik dan mijn geld terug?

Ja natuurlijk. Dat zou vreselijk nieuws zijn. Stuur me een mailtje en ik ga het in orde maken info@ontwerpdoorlindy.nl


Zit ik ergens aan vast als ik een offerte opvraag?

Nee, een offerte is altijd vrijblijvend.


HET DRUKKEN VAN GEBOORTEKAARTJES / DIGITAAL BESTAND

Kan ik ons geboortekaartje digitaal aangeleverd krijgen?

Ja natuurlijk kan dat. Je krijgt het eindresultaat altijd als PDF toegestuurd per mail. Heb je een ander bestandformaat of -vorm nodig, vraag het me per mail op info@ontwerpdoorlindy.nl


Kun je de geboortekaartjes ook naar de plaatselijke drukkerij toesturen?

Nee helaas. Waarom niet? Omdat ik graag een bepaalde kwaliteit wil garanderen en bij mijn ‘eigen’ drukker, weet ik wat ik lever. Alles om voor jullie kwaliteit te kunnen leveren.


Kun je ons kaartje voorzien van goudfolie of een andere foliedruk?

Jazeker. Geef maar aan wat je mooi lijkt en we gaan samen aan de slag.


Zien de gedrukte geboortekaartjes er altijd hetzelfde uit als op het beeldscherm?

De kleuren van je gedrukte geboortekaartjes kunnen afwijken van de kleuren die je op je beeldscherm ziet. Irritant? Yes. Gek? No. Het heeft te maken met een aantal dingen.

Een belangrijke oorzaak is het papier waarop het kaartje gedrukt wordt. Papier ‘zuigt’ kleur op; de ene soort meer dan de andere. Glad en structuur papier maakt een hoop verschil en de afwerking van bijvoorbeeld een lak nog meer.

Een andere reden is het soort beeldscherm waarop je het kaartje bekijkt en het gebruik van zogenoemde kleurprofielen in het ontwerp, Wil je hier meer over weten? Google dan ‘verschil CYMK en RGB’, en je zult gevoed worden met de technische kant van mijn vak.

De ultieme tip zodat je zeker gaat weten hoe het kaartje er uit gaat zien: een proefdrukje bestellen. En dan de papieren versie uiteraard.


Kun je ons helpen met een eigen ontwerp drukken?

Nee helaas, daar kan ik je niet bij helpen.


VERZENDEN / BEZORGING GEBOORTEKAARTJES

Wat is de levertijd van een proefdrukje?

Een proefdruk door jou per mail goedgekeurd, wordt dezelfde dag of een werkdag later door mij naar de drukker toegestuurd. Deze levert de volgende werkdag bij mij, zodat ik alle technische checks kan doen. Vaak lukt het me om dezelfde dag, of uiterlijk 1 werkdag daarop het proefdrukje naar jullie toe op de bus te doen.


Wat is de levertijd van de geboortekaartjes?

Zodra je je kleintje hebt mogen verwelkomen en je een gaatje in je drukke kraamrooster ziet, geef je mij een seintje en de gegevens door die op het kaartje mogen. Ik stuur je de allerlaatste versie per mail toe voor een final check. Doe je dit voor 12.00u, dan gaat me dit op die dag zelf nog lukken; beloofd. Na 12.00u streef ik hier ook naar, maar houd ik een slag om de arm. Na jullie akkoord ga ik het kaartje naar de drukker sturen.

Dus: binnen maximaal 3, maar vaak 2 werkdagen heb je de kaartjes in huis.

PS, je mag me altijd in de avond of het weekend mailen met jullie prachtige nieuws. Ook dan geldt de 12.00u regel en ga ik jullie kaartje drukklaar maken. Echter, de drukker waar ik graag mee samen werk, zet de persen maandagochtend pas weer aan. Zo flauw!


Wat doet de bezorger met m’n pakket als ik niet thuis ben?

Ik verzend met PostNL. Zij geven aan: “Niemand thuis? Dan geven we je pakket af bij de buren. Of bij een PostNL-locatie in de buurt. We laten natuurlijk een kaartje voor je achter met een ‘niet-thuiscode’. Met deze code kun je op track & trace zien waar je je pakket kunt ophalen.”

Tip: wanneer je van tevoren, of net na de geboorte van jullie kleintje weet dat je een paar dagen niet thuis zal zijn, stuur me een berichtje. Dan kan ik jullie kaartjes op een ander gewenst adres laten bezorgen als dat fijner en makkelijker is voor jullie.


Welke postzegel op je geboortekaartje?

Postzegels voor op je geboortekaartjes worden door PostNL geboortezegels genoemd, door het speciale, vrolijke ontwerp die ze hebben. Het voordeel van deze zegels is dat iedereen, inclusief de postbode weet dat ze goud in handen hebben. Nadeel is dat ze per 50 stuks besteld moeten worden en jij er net 75 nodig hebt. Tip: de tarieven zijn hetzelfde als voor normale postzegels, dus laat je niet gek maken door een bepaald ontwerp postzegel en de naam ‘geboortezegel’.

Let op wanneer je jullie geboortekaartje naar het buitenland gaat versturen. Je kunt dan 2 geboortezegels plakken, of een postzegel Internationaal op PostNL kopen.

Een optie die PostNL ook aanbiedt, zijn de gepersonaliseerde postzegels. Mijn hart gaat sneller kloppen van een envelop + postzegel die matchen met jullie kaartje, maar de prijs per postzegel is wel hoger dan bij de standaard postzegels. Wil je een matchende postzegel? Laat het me weten, die maak ik graag als cadeautje voor jullie.


Zijn postzegels bij de bestelling inbegrepen?

Nee, die mag je zelf bestellen op postnl.nl of bij een PostNL punt.


Geboortekaartje versturen naar het buitenland

Let op wanneer je jullie geboortekaartje naar het buitenland gaat versturen. Je kunt dan 2 geboortezegels plakken, of een postzegel Internationaal op PostNL kopen.


Kun je ons helpen bij een persoonlijke postzegel?

Natuurlijk. Mijn hart gaat sneller kloppen van een envelop + postzegel die matchen met jullie kaartje. Deze maak ik graag als cadeautje voor jullie, als je jullie geboortekaartje bij mij hebt besteld. Ter info: de prijs per postzegel is hoger dan bij de standaard postzegels.

Wat ik je mee wil geven om een kleine ‘ah jammer’ te voorkomen: de postzegels worden van stickerpapier gemaakt, waardoor de kleur van de persoonlijke postzegels nooit helemaal 100% zullen matchen met jullie kaartje.


Wat zijn de verzendkosten vanuit Ontwerp door Lindy?

De verzendkosten voor het versturen van de doos vol geboortekaartjes wanneer jullie kleintje er is, bedragen €7.25.


Kun jij niet onze kaartjes versturen naar onze adressenlijst?

Dat zou ik echt een te gekke service vinden en ik besef dat ik jullie daar mee kan helpen. Ik zet hem op mijn to-do lijstje, maar voor nu: nee helaas.


Kan ik mijn bestelling retour sturen?

Ow jee, waarom wil je dit? Wil je me een berichtje sturen? Dan help ik je graag!


WAT ZET JE OP EEN GEBOORTEKAARTJE

Het is natuurlijk helemaal aan jullie om te bepalen wat er wel en niet op jullie kaartje komt. Als je het aan mij vraagt, kunnen de naam/ namen van je kleintje, de geboortedatum, jullie naam + namen van broertjes en zusjes niet ontbreken, adresgegevens en telefoonnummers. Wanneer je als mama jezelf wil beschermen tegen alle (heel lief bedoelde maar soms iets wat vermoeiende) berichtjes van buiten de bubbel, zou je maar 1 telefoonnummer kunnen vermelden.

Daarnaast kun je losgaan met prachtige tekstjes en informatie. Je bent zo trots dat je zus peettante wil zijn, je hebt een speciaal liedje met een bijzondere herinnering of misschien wil je wat vertellen over het kraamfeest wat er aan komt. Er is altijd een plekje te vinden voor tekst die voor jullie belangrijk is.

Laat je verrassen op mijn inspiratiepagina.


NAAR WIE STUUR JE EEN GEBOORTEKAARTJE?

Naar wie stuur je een geboortekaartje?

Wie jullie geboortekaartje mogen ontvangen, is natuurlijk aan jullie. Vergeet je daarbij de volgende personen niet?
• Familie: je ouders, broers + zussen, grootouders, ooms + tantes, neven + nichten.
• Vrienden: vrienden van toen + vrienden van nu, studievrienden, sportmaatjes, ouders van goede vrienden, ouders van klasgenootjes van je oudere kids, buren.
• Instanties: huisarts, verloskundigen, kinderdagverblijf, school, je werkgever. Bij die laatste: vaak wil de HR-afdeling graag een kaartje ontvangen, je eigen afdeling. Maar er zijn ook misschien hele leuke collega’s die je persoonlijk een kaartje wil sturen? Ex-collega’s?


Naar welke instanties stuur je een geboortekaartje?

Ook hier geldt: je bent niets verplicht. Alleen je werkgever zou je wel kunnen vragen een kaartje te sturen naar de HR-afdeling voor in je dossier. Een soort ‘bewijs’ dat je zwangerschapsverlof overgaat in bevallingsverlof.


HOEVEEL GEBOORTEKAARTJES HEB JE NODIG?

Hoeveel geboortekaartjes heb je nodig?

Mijn tip: maak een adressenlijst van alle adressen die je een geboortekaartje wil sturen, inclusief familie, vrienden en ‘instanties’. De kans dat je iemand vergeet met je zwangerschapsbrein is aanwezig, dus tel er 10 kaartjes bij op voor de zekerheid. Ook leuk om een extra kaartje voor in je plakboek + op de schoorsteenmantel te hebben.


Is er een minimale afname geboortekaartjes?

Ja, de minimale afname is 50 kaartjes. Waarom? Omdat de opstartkosten bij de drukker relatief hoog zijn en de prijs per kaartje voor minder dan 50 stuks echt veel te hoog is (voor jou en voor mij, zonde!).


Oeps, ik kom toch kaartjes tekort. Kan ik kaartjes nabestellen?

Een nabestelling plaatsen kan natuurlijk altijd. Stuur me even een mailtje, dan gaan we samen kijken naar de mogelijkheden: info@ontwerpdoorlindy.nl.


TWEELING

Geboortekaartje voor een tweeling

Ik krijg een tweeling, maar zie geen kaartjes met 2 namen in je collectie. En nu?
Ow mama! Wat een kanjer ben jij! Gewoon 2 kiddo’s die je ronddraagt. Ik kan elk kaartje die je in de collectie hebt zien staan, voorzien van 2 namen. Just ask: info@ontwerpdoorlindy.nl. Een kaartje geheel op maat kan natuurlijk ook. Benieuwd naar je ideeën!


ENVELOPPEN EN SLUITSTICKERS

Zijn de geboortekaartjes inclusief enveloppen?

Nee. Wanneer je een geboortekaartje op de website besteld, kun je bijpassende enveloppen uitkiezen en toevoegen aan je winkelmandje.


Kunnen de enveloppen eerder worden verstuurd?

Natuurlijk, de enveloppen komen na bestelling direct naar jullie toe, zodat je adressen kunt gaan pennen.


Kan ik de adressen ook op de enveloppen laten drukken?

Nee helaas, dat zou nog eens makkelijk zijn hè! Ik zet hem op mijn wensenlijstje om te onderzoeken of ik jullie hierbij kan helpen in de toekomst.


Uit welke enveloppen kan ik kiezen?

Je kunt kiezen uit 3 opties:
• Een eenvoudige maar kwalitatieve witte envelop, net 1 tikkeltje van het spierwit af.
• Een offwhite envelop waarin je de structuur van linnen terugziet. Haarfijne lijntjes lopen over het papier, wat een bijzondere en klassieke uitstraling geeft.
• Een gekleurde envelop in zachte pasteltinten.

Een tip: mocht je van plan zijn om een gekleurde envelop te bestellen en je bestelt een papieren proefdrukje of plaatst een bestelling voor je geboortekaartjes, mail me eventjes, zodat ik kan kijken of de kleur van de envelop en de kleur van je kaartje een match is. Als je wilt, kan ik je ook een voorbeeld envelopje toesturen.


Wat zijn sluitstickers?

Een sluitsticker is (bij mij althans) een ronde sticker met een diameter van 42 mm, die je in eerste instantie gebruikt om de enveloppen van je geboortekaartjes mee te sluiten. Super leuk om de stickers te matchen met jullie geboortekaartje, zodat het 1 mooi totaalplaatje wordt.

Maar hoe leuk is het om de sluitstickers ook op je geboortesuiker te plakken, of om hele speciale cadeautjes mee te versieren.


Kan ik een eigen sluitsticker voor mijn geboortekaartjes bestellen?

Als jij bedenkt wat er op de sticker moet komen te staan, maak ik ze voor je. Je kunt een sluitsticker op maat bestellen in de webshop.


Wanneer bestel ik de enveloppen en sluitzegels?

Het is handig om de enveloppen een paar weken voor de uitgerekende datum te bestellen, zodat jullie de adressen al kunnen schrijven. Dan hoef je alleen nog maar de kaartjes in de enveloppen te doen als je kleintje er is. Dan heb je wel wat beters te doen toch!

Sluitstickers kun je samen met je geboortekaartje bestellen. Wanneer de stickers geleverd worden, ligt een beetje aan jullie situatie. Ik wil graag dat de stickers perfect matchen met jullie kaartje, dus vaak is het handiger te leveren samen met de uiteindelijke geboortekaartjes, zodat de ontwerpen goed matchen en je op het laatste moment nog iets kan veranderen aan de sluitstickers, wanneer er iets veranderd aan het ontwerp van je geboortekaartje.

Huh? Nou bijvoorbeeld: je hebt je kindje voor het eerst op je borst liggen en je bedenkt je ineens dat je haar toch Lot wil noemen in plaats van Ellie. Dan wil je dat de ‘E’ op je sluitsticker een ‘L’ wordt toch? Zeg niet dat het jou niet gaat gebeuren… alles kan als je papa en mama wordt.


GEBOORTEKAARTJE ALS POSTER

Kunnen we een uitvergroting van ons geboortekaartje krijgen?

Ja, superleuk idee! Als ik jullie geboortekaartje heb mogen maken, kan ik het kaartje op elk gewenst formaat naar jullie toesturen. Heb ik jullie kaartje niet gemaakt, dan kan ik je jammer genoeg niet verder helpen.


KLACHT

Wat moet ik doen als ik een klacht heb?

Direct contact met mij opnemen via info@ontwerpdoorlindy.nl of DM op Insta. We gaan samen op zoek naar een oplossing, of ik bied je een luisterend oor als je daar behoefte aan hebt.