Weekplanner | Gebruik

De week- en dagplanner geeft jouw kleintje structuur en grip op wat komen gaat, met zekerheid en zelfvertrouwen als resultaat.

Je hebt de planners gedownload of op de deurmat ontvangen, super! Aan de slag! Maar… hoe? Ik en mede-papa’s en mama’s geven je tips hoe je dat zou kunnen doen.

Nog geen planners om mee aan de slag te gaan?


Er zijn een hoop manieren om de planners en de kaartjes te gebruiken. Laat vooral je eigen creativiteit de vrije loop. Je zou de planners op kunnen hangen aan een prikbord met vrolijk gekleurde punaises. Zonde van de gaatjes? Dan is een magneetbord/ whiteboard misschien wat voor jullie met magnetisch tape om de kaartjes te wisselen. Of natuurlijk old-school met plakband. Dat doet ook zijn werk!


Magneetbord

Nodig: een magneetbord of whiteboard, magneetjes en/of magnetisch tape en de planners. Eventueel dubbelzijdig tape.

Plak de planners met dubbelzijdig plakband vast op het bord of zet de planner vast met magneetjes.

Plak het magnetische tape op de achterkant van de activiteitenkaartjes…

… et voila!

Waar koop je dit?

Het zwarte magnetische bord is van Dille & Kamille. De magneten van Søstrene Grene en het magneettape van de Hema. Zij hebben ook dubbelzijdig plakband.

Ook leuk: het SVENSÅS memobord van Ikea. Even Googlen en je vindt ze in alle soorten, maten en prijzen.

Een goed idee van Merlijn: met magneettape kun je de kaartjes en planners ook op de koelkast hangen! En Milou heeft klemmetjes met een magneetje gekocht bij Dille & Kamille om de planner op te hangen aan het magneetbord.


Prikbord

Een prikbord is een fijne variant om mee aan de slag te gaan. Het voordeel is dat je er ook leuke kaartjes en mooie tekeningen van de kids bij kan hangen voor een gezellige, of juist educatieve hoek als je er een thema aan koppelt. Bijvoorbeeld blaadjes in de herfst en kerstballetjes met kerst etc.

Zonde van de gaatjes? Je kunt ook klemmetjes gebruiken die je met een punaise vastzet op je prikbord. De kaartjes kun je dan met plakband of klittenband vastzetten.


Wegzetten

Goedkoop en net zo leuk: de planners wegzetten of vastplakken aan de muur, deur etc. De geprinte versies van de planners zijn sterk genoeg om rechtop te blijven staan.


Klittenband

Klittenband kun je in alle soorten en maten vinden in hobbyshops als Pipoos en online. Google het en je vindt ze vanzelf. Deze klittenbandrondjes zijn van Craft Emotions (1cm groot).

Bekijk hoeveel kaartjes je op 1 rij kwijt wil en teken uit wat het midden is voor de kaartjes.

Liniaal bij de hand en meten + plakken maar.

Plak de andere kant van het klittenband op de kaartjes.

Zo kun je de kaartjes zo vaak wisselen als je wilt.


Plakband en kneedgum

Natuurlijk kun je ook plakband gebruiken om je kaartjes aan de planner te bevestigen. De planners uit de geprinte versie zijn voorzien van een mat laagje laminaat, waardoor plakband gemakkelijk te verwijderen is. Let op met te sterk dubbelzijdig tape en fotohoekjes; deze kunnen je planner beschadigen als je de kaartjes er iets te hardhandig afhaalt. Voorzichtig dus 🙂

Een alternatief voor plakband is kneedgum. Deze is speciaal ontwikkeld om te hergebruiken en haal je zo van je planner en kaartjes af.

Je kunt ook enkelzijdig plakband gebruiken met het volgende trucje. Pak een stukje plakband en rol het op, met de plakzijde aan de buitenkant. Plak de uiteinden over elkaar en je hebt je eigen dubbelzijdige plakband gemaakt.


Nu jij!

Heb jij een gaaf idee dat je met me wil delen? Ik hoor het heel graag! Het zou helemaal te gek zijn als je jullie foto’s deelt op Instagram en mij tagt met @ontwerp_door_lindy. Thanks!


Volg ons op Instagram: @ontwerp_door_lindy