Werkwijze en prijzen geboortekaartje

Je bent gevallen voor een geboortekaartje… en nu? Alle informatie van gratis proefdrukje tot prijzen, vind je hier. Toch nog een vraag die je niet hieronder beantwoord vindt? Dan kun je de FAQ proberen en mag je me altijd mailen op info@ontwerpdoorlindy.nl.


Proefdrukje

Van ieder kaartje uit de collectie kun je naar hartenlust een proefdrukje bestellen om te zien hoe het kaartje er voor jullie kleintje uit komt te zien. Ik maak eerst een digitale proefdruk die ik naar je toe mail. Deze is altijd gratis en vrijblijvend. Als je die helemaal leuk vindt, mag je een bestelling plaatsen voor een papieren proefdruk. Die kosten krijg je weer terug als ik het uiteindelijke kaartje mag maken.

Aarzel niet om aanpassingen te vragen aan een kaartje. Ik wil dat het jullie perfecte kaartje wordt, ook al is het een bestaand ontwerp. Je zit nergens aan vast en we blijven samen aan de slag gaan, totdat het kaartje voor jullie top is. Als jullie wensen écht te gek worden, zal ik het aangeven, goed ;)?


Werkwijze

  • Ik zou altijd samen beginnen met en proefdrukje maken. Als jullie blij worden van het geprinte proefdrukje, kunnen we de puntjes op de i zetten en nog eenmaal een correctieronde doen (tekst, positie of grootte tekst en/of kleurwijzingen) en dan hoop ik dat ik definitief de eer krijg jullie geboortekaartjes te mogen gaan maken. De bestelling kan geplaatst worden in de shop en het grote wachten op je kleintje kan beginnen. Spannend!
  • Ondertussen kun je bijpassende enveloppen uitzoeken, die uiteraard direct naar jullie toekomen zodat je adressen kunt gaan pennen. Om het plaatje compleet te maken, zijn sluitstickers ook zo leuk. Die komen samen met de geboortekaartjes naar jullie toe.
  • Zodra je je kleintje hebt mogen verwelkomen en je een gaatje in je drukke kraamrooster ziet, geef je mij een seintje en de gegevens door die op het kaartje mogen. Ik stuur je de allerlaatste versie per mail toe voor een final check. Doe je dit voor 12.00u, dan gaat me dit op die dag zelf nog lukken; beloofd. Na 12.00u streef ik hier ook naar, maar houd ik een slag om de arm.
  • Na jullie akkoord ga ik het kaartje naar de drukker sturen. Binnen maximaal 3, maar vaak 2 werkdagen heb je de kaartjes in huis.
  • PS, je mag me altijd in de avond of het weekend mailen met jullie prachtige nieuws. Ook dan geldt de 12.00u regel en ga ik jullie kaartje drukklaar maken. Echter, de drukker waar ik graag mee samen werk, zet de persen maandagochtend pas weer aan. Zo flauw!

Planning

Ik weet dat dit kopje ‘planning’ heet, maar ik vind het zo moeilijk om dagen/tijdstippen achter elke to-do te zetten. Waarom? Omdat ik geen standaard werkwijze en standaard klanten heb. Iedere situatie en iedere papa en mama to-be is anders. Sommige hebben in week 20 het kaartje al klaar, anderen beginnen in hun verlof ‘pas’ met zoeken.

Ik wil je 1 ding garanderen: het kan snel! Binnen 2 weken kunnen we de correctierondes en proefdrukjes doorlopen als het moet. Ga er maar vanuit dat we samen ongeveer 3 weken aan de slag zijn als je goed weet wat je wilt en iets langer als je nog twijfelt. Bij een geboortekaartje geheel op maat mag je een doorlooptijd van 5 weken aanhouden, omdat de ontwerpronde wat langer duurt.


Papiersoort en formaat

Als je de keuze aan mij overlaat, wordt jullie kaartje gedrukt op het prachtige, matte Old Mill papier. Dit papier heeft een klein subtiel textuurtje, waardoor het een klassieke uitstraling heeft. Ik heb ervaren dat op dit papier mijn ontwerpen het mooiste tot hun recht komen en de kleuren zijn zoals ik ze wil. Maar hey, wat jullie vinden is veel belangrijker! Dus houd je van glad papier dat glanst of juist een papier met linnen-lijntjes? Vertel het me, want dat kan natuurlijk ook.

Het formaat geboortekaartje is afhankelijk van het ontwerp. Per kaartje zijn er daarom in de shop een aantal opties. Formaten waar ik graag mee werk zijn: 10x15cm en 10x21cm; enkel en dubbele kaartjes. 


Prijzen

Mijn streven is om ieder kaartje uniek te maken. De uiteindelijke prijs voor jullie kaartje is afhankelijk van jullie wensen, het aantal kaartjes en het formaat. De papiersoorten waar ik mee werk, hebben allen dezelfde prijs. De prijs wordt direct voor je berekent als je bij je favoriete kaartje aangeeft hoeveel kaartjes je nodig hebt.

De prijzen zijn inclusief BTW, ontwerpkosten, verzending en materiaalkosten. De prijzen zijn exclusief enveloppen, sluitstickers en postzegels.


Bekijk alle geboortekaartjes en vraag vrijblijvend een gratis proefdrukje aan voor jullie kleintje.


Volg Ontwerp door Lindy op Instagram: @ontwerp_door_lindy