Werkwijze en prijzen geboortekaartjes

Je hebt gevallen voor een geboortekaartje… en nu? Alle informatie die je nodig hebt, vind je hier. Info rondom een proefdrukje, verdere werkwijze en planning. Uit welke papiersoorten en formaten kun je kiezen? Hoe verstuur ik de geboortekaartjes met welke postzegel? En last but not least: de prijzen. Toch nog een vraag die je niet hieronder beantwoord vindt? Dan kun je de FAQ proberen en mag je me altijd mailen op info@ontwerpdoorlindy.nl.


PROEFDRUKJE GEBOORTEKAARTJE

Van ieder kaartje uit de collectie kun je naar hartelust een proefdrukje bestellen om te zien hoe het kaartje er voor jullie kleintje uit komt te zien. Je hebt daarbij 2 keuzes: digitaal en papier. Ik maak eerst een digitale proefdruk die ik naar je toe mail. Deze is altijd gratis en vrijblijvend. Als je die helemaal leuk vindt, mag je een bestelling plaatsen voor een papieren proefdruk of gaan we nog een keer het kaartje aanpassen. Met een fysiek proefdrukje komt het steeds dichterbij! Een gedrukt proefdrukje kost €4,50, die je terugkrijgt als je de totale bestelling van je geboortekaartjes plaatst.

Aarzel niet om aanpassingen te vragen aan een kaartje. Ik wil dat het jullie perfecte kaartje wordt, ook al is het een bestaand ontwerp. Je zit nergens aan vast en we blijven samen aan de slag gaan, totdat het kaartje voor jullie top is. Als jullie wensen ècht te gek worden, zal ik het aangeven, goed?

WERKWIJZE GEBOORTEKAARTJE

Als jullie blij worden van het geprinte proefdrukje, kunnen we de puntjes op de i zetten en nog eenmaal een correctieronde doen (tekst, positie of grootte tekst en/of kleurwijzingen) en dan hoop ik dat ik definitief de eer krijg jullie geboortekaartjes te mogen gaan maken. De bestelling kan geplaatst worden in de shop en het grote wachten op je kleintje kan beginnen. Spannend!

Wil je samen aan de slag voor een geboortekaartje op maat? Dan mag je je wensen aan me doorgeven en ga ik minimaal 2 voorstellen voor ontwerpen naar je toesturen. Je kiest er eentje uit die we gaan perfectioneren en wanneer je blij bent, gaan we ze tot proefdrukjes omtoveren. Ik laat je voordat ik aan de ontwerpvoorstellen begin weten wat de kosten zullen zijn d.m.v. een offerte.

Ondertussen kun je bijpassende enveloppen uitzoeken, die uiteraard direct naar jullie toekomen zodat je adressen kunt gaan pennen. Om het plaatje compleet te maken, zijn sluitstickers ook zo leuk. Die komen samen met de geboortekaartjes naar jullie toe.

Zodra je je kleintje hebt mogen verwelkomen en je een gaatje in je drukke kraamrooster ziet, geef je mij een seintje en de gegevens door die op het kaartje mogen. Ik stuur je de allerlaatste versie per mail toe voor een final check. Doe je dit voor 12.00u, dan gaat me dit op die dag zelf nog lukken; beloofd. Na 12.00u streef ik hier ook naar, maar houd ik een slag om de arm.

Na jullie akkoord ga ik het kaartje naar de drukker sturen. Binnen maximaal 3, maar vaak 2 werkdagen heb je de kaartjes in huis.

PS, je mag me altijd in de avond of het weekend mailen met jullie prachtige nieuws. Ook dan geldt de 12.00u regel en ga ik jullie kaartje drukklaar maken. Echter, de drukker waar ik graag mee samen werk, zet de persen maandagochtend pas weer aan. Zo flauw!


PLANNING GEBOORTEKAARTJE

Ik weet dat dit kopje ‘planning’ heet, maar ik vind het zo moeilijk om dagen/tijdstippen achter elke to-do te zetten. Waarom? Omdat ik geen standaard werkwijze en standaard klanten heb. Iedere situatie en iedere papa en mama to-be is anders. Sommige hebben in week 20 het kaartje al klaar, anderen beginnen in hun verlof ‘pas’ met zoeken. Ik wil je 1 ding garanderen: het kan snel! Binnen 2 weken kunnen we de correctierondes en proefdrukjes doorlopen als het moet. Ga er maar vanuit dat we samen ongeveer 3 weken aan de slag zijn als je goed weet wat je wilt en iets langer als je nog twijfelt. Bij een geboortekaartje geheel op maat mag je een doorlooptijd van 5 weken aanhouden, omdat de ontwerpronde wat langer duurt.

Dus geen strenge planning, maar een stappenplan, uitgesplitst in een overzicht voor een geboortekaartje uit de collectie en een geboortekaartje op maat.

Het stappenplan voor een geboortekaartje uit de collectie:

Bestelling proefdrukje van jullie favoriete geboortekaartje(s)You
Proefdrukje komt naar jullie toe (digitaal).Me
Bij blijdschap: bestelling papieren proefdrukje in de shop; Bij bijna-blijdschap: terugkoppeling en aanpassingen.We
Indien akkoord gaat het kaartje naar de drukker die eerst naar mij gaat voor een check en daarna door naar jullie per post.We
Hoor graag wat jullie van het papieren proefdrukje vinden en we kunnen de puntjes op de i zetten voor het ‘tijdelijk definitieve’ kaartje. We
Als jullie definitief voor het kaartje willen gaan, mag je de bestelling in de webshop plaatsen en krijgen jullie de kosten van het papieren proefdrukje terug.We
Naar wens: enveloppen + sluitstickers bestellen in de shop en naar jullie toe laten sturen.We
Wachten op de grote dag ♥You
Doorgeven gegevens voor op het kaartje.You
Het echte kaartje komt nog één keer voor controle digitaal naar jullie toe.Me
Final check op allerlaatste digitale versie van het kaartje.You
Ready! Ik stuur het kaartje naar de drukker toe en binnen 3 werkdagen ontvang je de kaartjes bij je thuis.Me

Het stappenplan voor een geboortekaartje op maat:

Wensen doorgeven & vragenlijstje zo ver mogelijk beantwoorden.You
Offerte met geschatte kosten komt per mail naar jullie toe.Me
Terugkoppeling/Akkoord op offerte.You
Ontwerpronde: minimaal 2 uitgewerkte voorstellen op de mail.Me
Terugkoppeling op de voorstellen en keuze voor 1 voorstel.You
Correctieronde: verdere uitwerking gekozen voorstel komt per mail naar jullie toe. Een stapje dichterbij hèt kaartje!Me
Terugkoppeling op de nieuwe voorstellen met de puntjes op de i.You
Factuur met uiteindelijke kosten komt naar jullie toe.Me
Proefdrukje komt naar jullie toe (digitaal) ter akkoord.Me
Indien akkoord gaat het kaartje naar de drukker voor een fysieke proefdruk die eerst naar mij gaat voor een check en daarna door naar jullie per post.We
Hoor graag wat jullie van het papieren proefdrukje vinden en we kunnen de puntjes op de i zetten samen voor het ‘tijdelijk definitieve’ kaartje.We
Naar wens: enveloppen + sluitstickers bestellen in de shop en naar jullie toe laten sturen.Me
Wachten op de grote dag ♥You
Doorgeven gegevens voor op het kaartje.You
Het echte kaartje komt nog één keer voor controle digitaal naar jullie toe.Me
Final check op allerlaatste digitale versie van het kaartje.You
Ready! Ik stuur het kaartje naar de drukker toe en binnen 3 werkdagen ontvang je de kaartjes bij je thuis.Me

PAPIERSOORTEN EN FORMAAT GEBOORTEKAARTJE

Als je de keuze aan mij overlaat, wordt jullie kaartje gedrukt op het prachtige, matte Old Mill papier. Dit papier heeft een klein subtiel textuurtje, waardoor het een klassieke uitstraling heeft. Ik heb ervaren dat op dit papier mijn ontwerpen het mooiste tot hun recht komen en de kleuren zijn zoals ik ze wil. Maar hey, wat jullie vinden is veel belangrijker! Dus houd je van glad papier dat glanst of juist een papier met linnen-lijntjes? Vertel het me, want dat kan natuurlijk ook.

Het formaat geboortekaartje is afhankelijk van het ontwerp. Per kaartje zijn er daarom in de shop een aantal opties. Formaten waar ik graag mee werk zijn: 10x15cm, 10x21cm, 11x11cm en 13x13cm; enkel en dubbele kaartjes. 


POSTZEGEL GEBOORTEKAARTJE

Postzegels voor op je geboortekaartjes worden door PostNL geboortezegels genoemd, door het speciale, vrolijke ontwerp die ze hebben. Het voordeel van deze zegels is dat iedereen, inclusief de postbode weet dat ze goud in handen hebben. Nadeel is dat ze per 50 stuks besteld moeten worden en jij er net 75 nodig hebt. Tip: de tarieven zijn hetzelfde als voor normale postzegels, dus laat je niet gek maken door een bepaald ontwerp postzegel en de naam ‘geboortezegel’.

Let op wanneer je jullie geboortekaartje naar het buitenland gaat versturen. Je kunt dan 2 geboortezegels plakken, of een postzegel Internationaal op Postnl kopen.

Een optie die Postnl ook aanbiedt, zijn de gepersonaliseerde postzegels. Mijn hart gaat sneller kloppen van een envelop+postzegel die matchen met jullie kaartje, maar de prijs per postzegel is wel hoger dan bij de standaard postzegels. Wil je een matchende postzegel? Laat het me weten, die maak ik graag als cadeautje voor jullie.


PRIJZEN GEBOORTEKAARTJES

Mijn streven is om ieder kaartje uniek te maken. De uiteindelijke prijs voor jullie kaartje is afhankelijk van jullie wensen, het aantal kaartjes en het formaat. De papiersoorten waar ik mee werk, hebben allen dezelfde prijs.

De prijs per kaartje voor de classic-, circus- en dieren collectie is als volgt:

5075100125150175200
Enkel kaartje
10x15cm
€2,65€1,90€1,65€1,40€1,40€1,30€1,30
Enkel kaartje
10x21cm
€2,75€2,00€1.75€1,50€1,50€1,40€1,40
Dubbele kaartjes€3,00€2,10€1,85€1,60€1,60€1,50€1,50

De prijs per kaartje voor de alfabet dieren collectie is als volgt:

5075100125150175200
Enkel kaartje
10x15cm
€3,05€2,17€1,85€1,56€1,53€1,41€1,40
Enkel kaartje
10x21cm
€3,15€2,27€1.95€1,66€1,63€1,51€1,50
Dubbele kaartjes€3,40€2,37€2,05€1,76€1,73€1,61€1,60

De prijzen zijn inclusief BTW, ontwerpkosten en materiaalkosten. De prijzen zijn exclusief verzending, enveloppen, sluitstickers en postzegels..


Volg Ontwerp door Lindy op Instagram: @ontwerp_door_lindy